Jojoba olie (Simmondsia Chinesis)

Jojoba olie (Simmondsia Chinesis)

Prijs per product (fles/can): €17,95


:
Beschrijving: Koudgeperste Jojoba olie (ook wel het vloeibare goud genoemd) is een van de beste ingrediënten in huidverzorgingsproducten. De olie reguleert het vochtgehalte in de bovenste huidlaag en vertraagt de afgifte van talg. De olie trekt goed in de huid en voelt niet vettig aan.

 

Jojoba olie beschermt de huid en het haar tegen weersinvloeden, ze heeft een natuurlijke zonnebeschermingsfactor 4 en zorgt ervoor dat de huid langer bruin blijft. De olie is in het bijzonder geschikt voor de vette huid maar door de verzachtende werking wordt deze olie ook vaak voor een droge en gevoelige huid gebruikt. Tevens kunnen mensen met acne, psoriasis of exzeem baat hebben bij het gebruik van jojoba olie. De olie is hypoallergeen waardoor zelden allergische reacties zullen optreden.

Door het hoge gehalte aan tocopherol oxideert de olie langzaam en kan men de olie lang bewaren zonder dat hij ranzig wordt. Men bewaart hem het beste op kamertemperatuur om hem mooi vloeibaar te houden

Kortom! Jojoba is de meest geliefde huidolie.

Gebruik:
Huidolie
Maak een hoogwaardige huidolie op basis van jojoba olie. Gebruik de olie puur door een paar druppeltjes op de huid aan te brengen of maak een gepersonaliseerde huidolie op basis van je eigen huidtype. De jojoba olie is goed te mengen met andere basis oliën of etherische oliën. .

Haarolie
Gebruik de olie om de hoofdhuid mee te masseren, waardoor de haren meer gaan glanzen en gezonder uitzien. Voor het slapen gaan de hoofdhuid en het haar in masseren. `s Ochtends met een zachte shampoo uitwassen.

Massage-olie
Jojoba is een van de meest gewaardeerde oliën in een massage olie. Naast het voorkomen van wrijving tussen huid en handen geeft het ook een goede verzorging aan de huid. Gebruik de olie puur of vermeng hem met een andere basis- of etherische olie.

Voor een massage olie met Jojoba kunt u ook onze kant en klare massage oliën gebruiken.

Veiligheidsinformatie:
• Stop het gebruik van de olie als deze irritaties veroorzaakt. Test een (massage- of huid) olie met etherische oliën altijd eerst even op de huid.
• Hou bij het gebruik van etherische oliën altijd de algemene gebruiksvoorschriften goed in de gaten.

Prijs per fles van 150ml; ook verkrijgbaar in verpakking van 500ml, 1L en 5 liter.

 Wellnessbasics
Bestel online